Taoyuan Museum of Fine Arts

Works Information

Location : Taoyuan
Building Type :Public
 

Concept Of Design

The pond is a special landscape in Taoyuan. In the past, ponds and fields had an interdependent and co-structural relationship. Following urbanization, the relationship between the two had to first be de-constructed before a new relationship of mutual dependence could be discovered!


The exterior of the building features a double skin in place of the curve-surface parocheth to control costs, which can also produce a green building effect.
Orderly spaced layers of MRT sleepers and bridge piers clearly express the city's technology and speed, while layers of orderly placed straw have changed the rhythm of humanity and ecology. As a result, the interweaving of the two has helped create the rhythm of urban humanity, nature, and technology.